Počinje najveći ragbijaški party godine!

Svečanim otvaranjem uz koncert Nine Badrić u Makarskoj počinje Europsko prvenstvo ragbija 7. Hrvatska igra u petak protiv Irske (14.50 sati) i Gruzije (20) te u subotu protiv Njemačke (14.50)

Ovo je najveći sportski događaj u Makarskoj ikad! I to baš u godini u kojoj smo Europski grad sporta!

Ponosno to ističu Makarani dok iščekuju svečano otvaranje Europskog prvenstva u ragbiju 7. Po 12 najboljih muških i ženskih reprezentacija Europe došlo je u bitku za naslov prvaka kontinenta u olimpijskoj verziji tog sporta, na trodnevni najveći ragbijaški party godine! Po tri muške i ženske ekipe će mjesec dana kasnije igrati na OI-ju u Parizu.

- Doći će 500-tinjak sportaša iz 24 ekipe. Godinama organiziramo turnir druge jakosne divizije, Trophy skupine, u kojoj je i Hrvatska do prošle sezone igrala, i uvijek smo uspijevali to organizirati na najvišoj razini. Zato je i došla ova nagrada. Bit će 12 muških i 12 ženskih reprezentacija i organizacijski je ovo deset puta zahtjevnije - rekao je glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac i dodao:

- Dolaskom velikih ragbijaških nacija poput Francuske, Velike Britanije, Irske, Italije, tržišta s milijunima ljudi koji prate ragbi, nadamo se da će se njihovi navijači pojaviti u Makarskoj. Imamo ugovor na tri plus jednu godinu.

Sva tri dana utakmice počinju u 10.30 sati, u petak i subotu zadnje počinju u 20 sati, a u nedjelju je ženski finale u 19, a muški u 19.30, nakon čega slijedi dodjela medalja i pehara. Svečano otvaranje je u četvrtak navečer, na rivi, uz koncert Nine Badrić.

Hrvatski su ragbijaši prvi put u tom društvu.

- Jako smo napredovali, no svi naši suparnici imaju profesionale ili poluprofesionalne igrače, dok su naši svi amateri. Tako da nam je cilj izboriti ostanak u tom društvu, što će biti jako teško, ali vjerujem u momke - rekao je izbornik Anthony Poša.
Kapacitet glavne tribine je 1750 sjedalica, a na drugoj strani stane još 500-tinjak ljudi. I ne sumnjamo da će biti pune, barem na utakmicama Hrvatske, koja u skupini igra protiv Irske (petak, 14.50 sati), Gruzije (petak, 20 sati) i Njemačke (subota, 14.50 sati).