Hrvatska iz 'skupine smrti' do devetog mjesta

U generalnoj probi uoči EP-a u Makarskoj, naša je ragbi 7 reprezentacija na turniru u Alicanteu imala dvije pobjede i tri poraza

Da smo bili u nekoj drugoj skupini, jer ostale su bile osjetno lakše, i plasman bi nam bio bolji, ali nismo ovamo došli loviti rezultat nego učiti i napredovati. A to smo uspjeli.

Rekao je to hrvatski izbornik Anthony Poša nakon jakog turnira Costa Blanca u španjolskom Alicanteu, posljednjoj provjeri našoj ragbi 7 reprezentaciji uoči Europskog prvenstva koje se u Makarskoj igra od 7. do 9. lipnja. Hrvatska je na tom turniru osvojila deveto mjesto od 12 momčadi.

Prvoga je dana u skupini Hrvatska izgubila od južnoafričke momčadi All Stars Sevens 34-12, potom od Welsh Wizards 29-10 pa od reprezentacije Litve 42-7. Drugog su dana naši u razigravanju za poredak pobijedili Belgian Barbarians 35-10 i reprezentaciju Bugarske 43-14.

- I sve to s praktički samo desetoricom igrača jer Vranešević se ozlijedio, Perić je igrao jako malo, a Plazibat i Francisco Rizzi uopće. Morao sam ih sačuvati. Nasreću, svi bi trebali biti zdravi i spremni za Makarsku. Momci napreduju na ovakvim turnirima, još je pred nama puno posla, nakon napornog putovanja kući, okupit ćemo se ponovno u srijedu u Makarskoj na četiri dana intenzivnih treninga - dodao je Poša.

Za Hrvatsku su igrali: Nikola Pavlović, Nik Jurišić, Filip Perica, Marko Grčić, Ivo Perić, Marko Svaguša, Jan Vlašić, Niko Vranešević, Marin Vlajčević, Luka Lerotić, Matej Buljanović i Domingo Rizzi.

Na spektaklu u Makarskoj, prvom turniru Championship divizije europskog Kupa nacija, Hrvatska će igrati u skupini s Irskom, Gruzijom i Njemačkom.