Zagrebački derbi za kraj prvenstva

Na Veliku subotu igraju se utakmice posljednjega kola hrvatskog prvenstva

Mladost i Zagreb od 14 sati te Sinj i Ljubljana od 15 na Veliku subotu igraju utakmice posljednjeg, desetog kola hrvatskog prvenstva.

Branitelj naslova Sinj davno je osigurao prvo mjesto, time i domaćinstvo finalne utakmice, gdje će mu opet suparnik biti Mladost.

Zagreb u gradski derbi ulazi jako oslabljen jer dvojica reprezentativaca, Niko Vranešević i Marko Livaić, ozlijedili su se igrajući za Hrvatsku protiv Švicarske u europskom Kupu nacija. A Ljubljana dolazi u Sinj na krilima domaćih pobjeda nad Nadom, Mladosti i Zagrebom.

- Momčad Ljubljane ohrabrena je nizom pobjeda protiv hrvatskih predstavnika u prvenstvu. Sigurno će doći rasterećeni i željni dokazivanja, spremni za novi skalp. Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju, nekoliko igrača je u postupku povratka nakon dužeg izbivanja, veselimo se da će proširiti našu rotaciju. Uz sav respekt prema protivniku i njegovim rezultatima naš je cilj jasan i vjerujem da ćemo ga ostvariti - rekao je trener Sinjana Luka Lerotić, koji ponovno može računati na Tomića, a popularni Jukica, odnedavno pravosudni policajac, vratio se iz mirovine.