Poša: Ovo je sjajan test, u Malagi ćemo puno naučiti

Rezultat nije važan, važno je da postanu bolji igrači, kaže izbornik nakon prvih utakmica protiv Španjolske

Hrvatski su ragbi 7 reprezentativci odigrali prve dvije utakmice protiv Španjolske na pripremama u sunčanoj Malagi. Izgubili su od jakog suparnika, a izbornik Anthony Poša jako je zadovoljan:

- Trenirali smo u četvrtak, u petak odigrali dvije utakmice, u subotu ćemo još dvije i u nedjelju jednu ili dvije. Dron snima svaku utakmicu pa ih kasnije analiziramo - rekao je.

Suparnik je španjolska olimpijska selekcija, koja je prošli tjedan nastupala na Svjetskoj seriji ragbija 7 i među deset je najboljih na svijetu.

- U ragbiju 7 male pogreške su velike. Najveća razlika je u brzini igre, kretanja lopte i tempu. Eto, i u ovim smo utakmicama neke akcije odigrali odlično, ali ono što bi u Trophy diviziji bilo dovoljno za zgoditak, na ovoj razini Španjolci obrane! Idemo u dobrom smjeru. Rezultat ovdje doista nije važan, važno je samo da momci uče i napreduju.

Španjolci su, dakle, došli nakon okršaja s najboljima na svijetu, a naši sa - zimske stanke.

- Momci su odigrali prvu utakmicu nakon dva mjeseca, a ragbi 7 nisu igrali pola godine. I španjolski izbornik rekao mi je da je sretan što smo ovdje jer i oni nešto mogu naučiti i isprobati s nama. Dečki su sretni, pozitivni, teško je, ali rekao sam im da otvore oči, um i upijaju. A još kad smo ušli u Championship diviziju, rekao sam im da ćemo napraviti sve da ostanemo, ali ako i ispadnemo, najvažnije je da postanu bolji igrači. Ovo će 100 posto pomoći u tome. Velika je stvar što nam je Hrvatski ragbijaški savez omogućio ove pripreme i bolje je da tu razinu upoznamo sad, pa radimo na stvarima koje moramo popraviti, nego dva tjedna prije turnira - zaključio je Poša.

Podsjetimo, Hrvatska je u ragbiju 7 ušla u Championship diviziju, najviši europski rang, i u lipnju će igrati na turnirima u Makarskoj i Hamburgu.