Pero Kuterovac na KIF-u testira reprezentativce

Savez je organizirao testove fizičke spreme za kandidate za nastup u ragbi 7 reprezentaciji, koja u veljači ide u Malagu

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija prošle je godine ostvarila povijesni uspjeh te se plasirala u najvišu Rugby Europe diviziju natjecanja u ragbiju 7 - Championship. Time su se povećala očekivanja i zahtjevi prema našim igračima, ali su se otvorile i dodatne mogućnosti razvoja ragbija u Hrvatskoj i pokretanja višegodišnjeg razvojnog programa za aktualne i potencijalne buduće reprezentativce.

Kako bismo igračima pružili što bolje uvjete pripreme te da bi se što više potencijalnih reprezentativaca uključilo u program razvoja, Hrvatski ragbijaški savez obavio je i obavlja niz aktivnosti u suradnji sa Ministarstvom turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatskim olimpijskim odborom, Rugby Europeom i nekim europskim nacionalnim savezima.

Prvi je korak ove godine testiranje fizičke spreme za prvu skupinu izglednih kandidata za hrvatsku ragbi 7 reprezentaciju. Testiranje će se obaviti u Zagrebu tijekom subote 13. i nedjelje 14. siječnja, a vodit će ga dr. sc. kineziologije Pero Kuterovac.

Na testiranje fizičke spreme u prvoj skupini izglednih kandidata za hrvatsku ragbi 7 reprezentaciju stručni je stožer pozvao sljedeće igrače:

HARK Mladost: Matej Buljanović, Sven Crnobrnja, Gregor Dominko, Dominik Fišić, Nik Jurišić, Jan Vlašić

RK Makarska rivijera: Ante Majić, Luka Kovačić, Marko Svaguša

RK Nada: Edi Dodoja, Ivo Perić, Domagoj Plazibat, Vinko Rudić, Marin Vlajčević

RK Sinj: Marko Grčić, Luka Lerotić, Nikola Pavlović, Luka Prološčić

RK Novi Zagreb: Josip Mrzljak, Filip Perica

RK Zagreb: Marko Livaić, Lauro Kostić, Niko Vranešević

Nakon toga mag. pharm. Mimi Vurdelja održat će nutricionistički seminar za igrače, a od 20. do 28. siječnja održat će se regionalni pripremni kampovi.

Od 1. do 4. veljače hrvatski će reprezentativci sudjelovati na pripremnom kampu u Malagi sa španjolskom olimpijskom ragbi 7 reprezentacijom.