Rugby Europe potvrdio: Makarska domaćin EP-a najviše divizije!

U lipnju će se u Makarskoj igrati turnir Championship divizije, a u Zagrebu Trophy divizije ragbija 7

Rugby Europe objavio je kalendar nove sezone Europskog prvenstva ragbija 7 i službeno potvrdio veliku vijest za Hrvatsku: Makarska će biti domaćin turnira najviše, Championship divizije!

Hrvatski su se ragbijaši, podsjetimo, prvi put u povijesti plasirali u najviši rang te će se u toj olimpijskoj varijanti ragbija nadmetati s europskim silama Irskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom... A sad je potvrđeno da će to biti u Makarskoj, koja je u petak u Bruxellesu proglašena europskim gradom sporta za 2024. godinu!

Igrat će se 7., 8. i 9. lipnja, po 12 najboljih muških i ženskih reprezentacija Europe. Drugi turnir održat će se u Hamburgu 28., 29. i 30. lipnja, a najbolje reprezentacije nakon zbroja bodova s oba turnira ponijet će titulu europskog prvaka u ragbiju 7!

Turnire nižega ranga, Trophy divizije, ugostit će Zagreb od 14. do 16. lipnja te Budimpešta od 12. do 14. srpnja. A reprezentacije koje se natječu u najnižem rangu, Conference diviziji, igrat će u Beogradu od 7. do 9. lipnja i crnogorskom Baru 15. i 16. lipnja.