Sinj s 15 igrača pobijedio Mladost

Vodeća momčad prvenstva i dalje je neporažena ove sezone

Ragbijaši Sinja nastavili su gdje su stali prije reprezentativne stanke te su još jednom pobjedom čvrsto prigrabili prvo mjesto na tablici. Sinj je u Zagreb na okršaj s Mladosti, u reprizi prošlogodišnjeg finala, doputovao samo s 15 igrača, ali pobijedio je 28-22 (21-10).

Mladost je povela 10-0 polaganjima Mateja Buljanovića i Radmana, ali potom je Kovačić postigao dva polaganja, a odlični Nikola Pavlović jedno, te je sva tri pretvorio za preokret gostiju.

U drugom su dijelu domaćini pritisnuli, Brečić je smanjio na 21-17, potom je i Radman postigao zgoditak, Jurišić je jedan pretvorio, ali Sinj nije ispustio prednost zahvaljujući Pavloviću, koji je postigao još jedno polaganje i pretvorio ga za konačnih 28-22.

- Presretan sam i preponosan na momčad. Toliko je težak tjedan iza nas, loše smo ušli u utakmicu, ali uspjeli smo prevladati početnu krizu, posložiti se i preokrenuti do poluvremena. Mladost je u drugom poluvremenu imala veliku inicijativu, ali su i radili veće pogreške od nas. Dokazali smo sami sebi koliko vrijedimo i to je najveća pobjeda danas, da možemo uz nebrojeno izostanaka biti jako tvrd orah i prava momčad. Iskoristit ćemo tu činjenicu kao zalet za ostatak sezone - rekao je Luka Lerotić, trener Sinja, koji je time osigurao prvo mjesto nakon prvog dijela prvenstva i domaćinstvo finalne utakmice.