Makarska za 55. rođendan želi EP ragbija 7!

U lipnju iduće godine u Makarskoj bi trebali igrati Irska, Francuska, Velika Britanija... na turniru Championship divizije ragbija 7

U poluvremenu utakmice Ukrajine i Hrvatske Ivana Maras je uime Hrvatskog ragbijaškog saveza uručila plaketu Dragi Luliću, dugogodišnjem makarskom ragbijaškom djelatniku, povodom 55. rođendana Ragbi kluba Makarska rivijera. Taj je klub osvojio naslov prvaka Hrvatske 1998. i 2002., osvojio je Kup 1997. i 2006., a 2000. čak i Srednjoeuropski kup.

Ovih je tjedana ponovno ragbijaško središte Hrvatske i ugostio je hrvatsku reprezentaciju, koja je baš u Makarskoj odigrala svoje najveće domaće utakmice, protiv Italije i Rusije.

A idućega lipnja ondje bi mogli igrati i ragbijaši Irske, Francuske, Velike Britanije, Italije...! Naime, Hrvatski je ragbijaši savez podnio kandidaturu za domaćinstvo turnira Championship divizije ragbija 7, što je zapravo završnica Europskog prvenstva i pobjednik osvaja titulu europskog prvaka.

- To je 95 posto riješeno, Grad, klub i savez sve su dogovorili, mali nam je problem smještajni kapacitet, ali Grad se zauzeo za projekt i riješit će se to. Stadion zadovoljava uvjete, imamo nove reflektore, neke sitne nedostatke ćemo lako srediti - rekao je Jakša Lovreta (45), predsjednik Makarske rivijere i nastavio:

- Trebali bismo dobiti i nove, natkrivene tribine pa je moja želja da ovdje bude nacionalni ragbijaški stadion. Naša reprezentacija ovdje uživa, odlično surađujemo sa savezom, Ukrajinci su ovdje bili nekoliko tjedana i oduševljeni su...

Makarska bi ugostila najbolje europske muške i ženske reprezentacije.

- Grad je sigurno uz nas. To su 24 ekipe, pet dana, to je 2000 noćenja. Uz to želimo oživjeti međunarodni klupski turnir 'sedmice' kakav smo nekad imali. Ove nam je godine u istom terminu ovdje turnir tenisačica, ali možemo oboje održati. Koordinator za projekte i sportska događanja Gradskog sportskog centra Makarska Jure Pribisalić desna nam je ruka oko svega što treba.