Hrvatska krenula porazom, ali uz četiri polaganja

Nakon poraza od Češke 48-22, pred našim su ragbijašima domaće utakmice s Ukrajinom i Švedskom

U prvoj utakmici nove sezone Trophy divizije europskog Kupa nacija hrvatski su ragbijaši izgubili u Pragu od Češke 48-22 (36-7). Česi su krenuli uraganski i pred tisuću gledatelja u svom centru Marketa, na umjetnoj travi, na kojoj naši nikad nisu igrali i odradili su samo jedan trening, već nakon 20 minuta zabili su četiri zgoditka i poveli 31-0.

Do kraja poluvremena je Nik Jurišić uspio smanjiti n 31-7 polaganjem i pretvaranjem, ali su domaćini zabili još jednom i na odmor otišli s velikom prednošću.

U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala s više rizika, nizala je akcije u više faza, ali dvaput su domaćini pobjegli u kontru i nakon sat vremena igre semafor je pokazivao 48-7.

No, do kraja su Vlajčević, Vranešević i Jurišić još jednom uspjeli lijepim akcijama probijati češku obranu i ublažili su poraz.

- Postavili smo visoke standarde i u prvom poluvremenu nismo bili na toj razini. Previše smo griješili. Ima više razloga, ali izgovore ne želim. Pozitivno iz ove utakmice je što su momci pokazali srce u drugom dijelu i došli do bonus boda za četiri polaganja - rekao je izbornik Anthony Poša.

Kohout je za Čehe postigao dva polaganja, a Vomacka, Pavlik, Dupuy, Hosek i Koblic po jedno, dok je Cimprich pogodio jedan kazneni udarac i pet pretvaranja.

U drugoj subotnjoj utakmici Ukrajina je u Makarskoj ugostila Litvu i izgubila 32-14. Tako nakon tri odigrana susreta u našoj skupini pobjede imaju Švedska, Češka i Litva, po jedan poraz Češka, Hrvatska i Ukrajina, dok Švicarska još nije igrala.

Iduće subote u Makarskoj se sastaju Hrvatska i formalni domaćin te utakmice Ukrajina, a potom 18. studenoga također u Makarskoj Hrvatska i Švedska.

Za Hrvatsku su igrali: Biškić, Altamirano, Mau'u, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Vranešević, Jurišić, Perica, Grčić, Majstorović, Vlašić, Pavlović, a tijekom drugog poluvremena ušli su Brčić, Kordun, T. Miloš, Rudić, Lerotić, Buljanović i Vlajčević.