U Budimpeštu po plasman u Championship diviziju!

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija nastupa na drugom turniru Europskog prvenstva Trophy divizije

Nakon sjajnog drugog mjesta na turniru u Zagrebu prije tri tjedna, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu i nedjelju u Budimpešti nastupa na drugom turniru Trophy divizije Europskog prvenstva ragbija 7.

Hrvatska je u Zagrebu osvojila drugo mjesto, što je najveći rezultat hrvatskog ragbija u tom rangu otkako se igra ovakvim sustavom i ako nakon Budimpešte ostane druga u poretku, izborit će plasman u Championship diviziju, najviši rang europskog ragbija, gdje igraju Velika Britanija, Francuska, Italija...

- Momci mogu biti ponosni, imamo šansu ući među europsku elitu. Bit će jako teško, ali vjerujem u njih - rekao je izbornik Anthony Poša, koji je u Budimpeštu poveo ovaj sastav: Niko Pavlović, Ivo Perić, Marko Svaguša, Jan Vlašić, Luka Kovačić, Filip Perica, Niko Vranešević, Luka Lerotić, Duje Plazibat, Nik Jurišić, Matej Buljanović i Duje Čondić.

Hrvatska će u subotu u skupini igrati protiv Moldavije (9.44 sati), Luksemburga (14.14 sati) i Švicarske (19.06 sati). U nedjelju je razigravanje za plasman.