Hrvatska nakon nove dvije pobjede u polufinalu EP-a u Zagrebu!

Naši su na igralištu u Lučkom slomili i Švedsku i Poljsku i u nedjelju će za finale igrati protiv Mađarske

Hrvatski su ragbijaši izborili polufinale prvog turnira Europskog prvenstva Trophy divizije ragbija 7! Dvjema spektakularnim pobjedama ušli su među četiri najbolje momčadi.

Naši su već prvog dana EP-a, u petak, pobjedama nad Bugarskom i Švicarskom osigurali četvrtfinale, a u prvom susretu u subotu pobijedili su Švedsku 24-17 i osvojili prvo mjesto u skupini. No, to i nije donijelo neku utjehu nego u četvrtfinalu vrlo jaku Poljsku, koja je prošle sezone ispala iz najjače, Championship divizije, gdje je igrala uz Veliku Britaniju, Francusku, Italiju...

Ali Hrvatska je i tu utakmicu odigrala maestralno i, nošena glasnim bodrenjem gotovo tisuću navijača, pobijedila je Poljake 31-12!

- Danas smo pobijedili dvije vrlo velike momčadi, pa Poljaci su lani igrali u višoj diviziji! Bila je to vrlo opasna utakmica jer u slučaju poraza, ne znače ti ništa tri pobjede u skupini, padaš u razigravanje za peto mjesto. Zato su dečki imali pritisak, ali su pod tim pritiskom pokazali velik napredak - sretno je govorio izbornik Anthony Poša i dodao:

- Doista možemo uživati jer učinili smo hrvatski ragbi ponosnim! A sad idemo i po povijesni uspjeh!

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Mađarske, utakmica počinje u 13.04 sata, a onda ili utakmicu za treće mjesto od 17.18 sati ili finale u 18.15 sati. Najbolje dvije reprezentacije nakon što se zbroje bodovi s dva turnira, u Zagrebu i u Budimpešti, plasirat će se u najviši rang ragbija 7 u Europi.

Dnevna je ulaznica 5 eura, dođite u SC Lučko podržati naše momke u borbi za medalju!

Rezultati četvrtfinala: Ukrajina - Luksemburg 26-12, Mađarska - Švicarska 24-17, Hrvatska - Poljska 31-12, Švedska - Latvija 17-12.