Hrvatska već prvi dan izborila četvrtfinale EP-a!

Naša je ragbi 7 reprezentacija na Europskom prvenstvu u Zagrebu pobijedila Bugarsku i Švicarsku

Hrvatski su ragbijaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva ragbija 7, Trophy divizije! Osigurali su to već prvog dana EP-u Zagrebu, gdje su u sjajnom ambijentu na stadionu NK Lučko pobijedili Bugarsku pa Švicarsku.

U vrlo dinamičnoj olimpijskoj varijanti ovoga sporta Zagreb je domaćin 12 muških i 12 ženskih reprezentacija drugog razreda europskog ragbija, a nakon prvoga dana samo su Hrvatska, Ukrajina, Mađarska i Švedska neporažene.

Naši su otvorili tijesnom pobjedom nad Bugarima 25-19, iako su na odmor otišli s 20-7.

- Nakon te utakmice, unatoč pobjedi, igrači su bili nesretni, kao da su izgubili. Bez podcjenjivanja Bugara, ali bili smo svjesni da nismo odigrali kako znamo i možemo - rekao je izbornik Anthony Poša.

Svaki je početak velikog natjecanja težak, pogotovo favoritima. Zato su naši u drugoj utakmici pokazali svu raskoš i pobijedili su vrlo jaku Švicarsku 28-7.

- Jako sam sretan jer i ja i pogotovo ovi momci i njihove obitelji podnose veliku žrtvu da bi igrali za reprezentaciju. Pobjeda nad Švicarcima podigla nam je i letvicu očekivanja, postavili smo viši standard i ako u iduća dva dana nastavimo ovako, možemo ispisati povijest! - dodao je Poša.

A povijest bi značio plasman u Championship diviziju, gdje su Britanija, Irska, Francuska, Italija... Dvije će reprezentacije iz Trophy divizije otići u viši rang.

Natjecanje se nastavlja u subotu od 10 sati na igralištu NK Lučko, a Hrvatska posljednju utakmicu skupine igra sa Švedskom od 14.20 sati i onda predvečer slijede četvrtfinala. Dnevna je ulaznica 5 eura, dođite podržati naše ragbijaše!