Poša izabrao sastav za Zagreb 7's: Pripreme su bile odlične, spremni smo!

Hrvatska će na igralištu u Lučkom igrati u skupini s Bugarskom, Švicarskom i Švedskom

Hrvatski ragbijaši i dalje su u Trophy diviziji europskog ragbija, a od petka do nedjelje na igralištu NK Lučkog u Zagrebu očekuje ih Europsko prvenstvo u ragbiju 7, olimpijskoj inačici tog sporta. Natjecat će se po 12 muških i ženskih reprezentacija, u petak i subotu igra se od 10 do 19.30 sati, a u nedjelju od 10.30, dok od 17 sati kreću utakmice za treće mjesto i finala.

Hrvatski ragbijaši u prvom su krugu u skupini sa Švedskom, Švicarskom i Bugarskom. U četvrtfinale idu po dvije reprezentacije iz svake skupine te dva od tri trećeplasirana. Naši otvaraju s Bugarima u petak od 14.20 sati pa igraju sa Švicarskom u petak od 19.20 te sa Švedskom u subotu od 14.20.

- Odradili smo odlične pripreme, mjesec dana sam ovdje, klupske ragbi 7 utakmice bile su na višoj razini nego inače, pa smo imali pripremni turnir s Austrijom, Slovenijom i BiH, pa sjajne treninge u Sinju i spremni smo. Jako sam uzbuđen uoči turnira - rekao je izbornik Anthony Poša i naglasio:

- Inače nam u ovo doba, na kraju klupske sezone, nedostaje više igrača, sad samo dvojica.

Ta dvojica su Luka Kovačić i Marin Vlajčević pa je Poša za EP prijavio ovaj sastav: Marko Grčić, Jan Vlašić, Marko Svaguša, Filip Perica, Nikola Pavlović, Ivo Perić, Nik Jurišić, Matej Buljanović, Luka Lerotić, Duje Plazibat, Niko Vranešević, Duje Čondić, Domagoj Fišić.

- Osnovni je cilj da hrvatski ragbi bude ponosan na nas - zaključio je Poša.

Ulaznica je pet eura po danu.