Ragbijašice u Beogradu

Hrvatska juriša na plasman u Trophy diviziju Europskog prvenstva ragbija 7

Nakon priprema u Crnoj Gori, Splitu i Sinju, hrvatske ragbijašice spremne odlaze na Europsko prvenstvo ragbija 7 u Beograd. Naše su djevojke u Conference 1 diviziji i cilj je plasirati se u Trophy diviziju.

- Mlada smo ekipa s tek nekoliko iskusnijih igračica, ali sa zajedništvom i zalaganjem kao da smo oduvijek zajedno - rekla je izbornica Petra Drušković.

Naše su u skupini s Estonijom i Slovačkom, a na EP-u nastupa devet reprezentacija i dvije najbolje plasirat će se u viši rang.

- Poznajemo obje te reprezentacije, kvalitetnije smo i nadamo se prvom mjestu u skupini kako bi nam bilo lakše u nastavku natjecanja. Najveći kandidati za prva tri mjesta smo Švicarska, Malta i mi. Švicarska je dosta jaka i uvijek smo podjednake, a za Maltu nikad ne znate koga će dovesti iz Engleske.

U Beograd putuju: Dubravka Kovač, Ela Avramović, Nika Dedić, Lara Josipović, Nikolina Diko, Laura Vranjic (Nada), Patricija Prebeg, Petra Kušen, Lucija Zorić (Zagreb), Ivona Krpečanec, Stella Mišić (Mladost), Sara Buratović (Irska) i Josipa Grgić (Austrija). Nova je kapetanica Ela Avramović.