Pavlović suspendiran na šest utakmica, Makarska prvak U-14

Makarska i Novi Zagreb izborili su nastup na završnom turniru prvenstva u ragbiju 7

Ragbijaši Sinja u subotu su osvojili dvostruku krunu nakon što su u finalu Kupa pobijedili Nadu 17-14. I to igrajući gotovo cijeli susret s igračem manje jer je u 11. minuti crveni karton dobio kapetan Nikola Pavlović.

Delegat mu je, nakon saslušanja, zbog vrijeđanja suca izrekao kaznu zabrane igranja u trajanju od šest natjecateljskih utakmica. Kazna za takav prekršaj iznosi od šest do 52 utakmice pa je Pavlović za takav prekršaj zapravo dobio minimalnu kaznu. A najavljeno je i podizanje prekršajnih prijava od strane službenih osoba na utakmici.

Osim finala seniorskog Kupa, prošli se vikend igrao i kvalifikacijski turnir PH u ragbiju 7. Igralo se u Sisku, a rezultati su bili: Novi Zagreb - Šibenik 26:7, Lokomotiva - Makarska 7:43, Šibenik - Makarska 0:21, Novi Zagreb - Lokomotiva 17-5, Šibenik - Lokomotiva 29-12, Novi Zagreb - Makarska 10-30.

Poredak: 1. Makarska, 2. Novi Zagreb, 3. Šibenik, 4. Lokomotiva. Pravo sudjelovanja u završnom turniru stekli su Makarska rivijera i Novi Zagreb.

A makarski su ragbijaši postali i prvaci u ragbiju 7 za mlađe kadete do 14 godina. Na turniru u Sisku ostavili su iza sebe Zagreb, Nadu, Sinj 2, Mladost, Dubrovnik, Novi Zagreb, Lokomotivu, Sinj 1 i Sisak.

Čestitke mladim Makaranima!