Mladost u finalu protiv Sinja!

Završio je prvi dio hrvatskog prvenstva i idući vikend čeka nas okršaj za titulu prvaka

Mladost je na svom terenu u posljednjem kolu hrvatskog prvenstva pobijedila Sinj 72-19 (41-0) i tako izborila ulazak u finale. Iduće subote u Sinju iste će dvije momčadi igrati završnu utakmicu za naslov prvaka Hrvatske.

Sinj je u Zagreb došao s pomlađenom momčadi, trener Luka Lerotić neke je igrače odmorio, neke načete lakšim ozljedama poštedio za finale jer njegova je momčad već u pretposljednjem kolu pobjedom nad Nadom osigurala prvo mjesto i domaćinstvo finala. Mladosti je, pak, trebala pobjeda kako bi preskočila Nadu i izborila nastup u finalu.

Od prve minute bio je to susret u kojem su mladostaši dominirali i bilo je jasno da će Sinj doživjeti prvi poraz u sezoni. U prvom je poluvremenu Dominko postigao tri zgoditka, Vlašić dva, Brečić i Buljanović po jedan, uz tri Buljanovićeva pretvaranja. U drugom je dijelu Galić zabio dva polaganja, Fišić, Buljanović i Crnobrnja po jedno, a Buljanović je imao tri pretvaranja.

Za Sinj je Majić imao dva polaganja, Vučemilo jedno, a Filipović-Grčić dva pretvaranja.

Konačna tablica hrvatskog prvenstva: Sinj 23, Mladost 16, Nada 14, Zagreb 4 boda.

Na prvom turniru u ragbiju 7 za žene Nada je u Splitu pobijedila Zagreb 31-5 i 22-7, a u drugoligaškom okršaju u Zagrebu je Rijeka pobijedila Lokomotivu 46-5.