Mladost i Sinj odlučuju o drugom finalistu

U posljednjem kolu hrvatskog prvenstva u Zagrebu se igra derbi, a Nada čeka rasplet

Hrvatsko je ragbijaško prvenstvo došlo do samoga kraja, pred nama je posljednje kolo. I odluka o drugom finalistu.

Sinj je rasterećen, osigurao je prvo mjesto i domaćinstvo finalne utakmice, ali i u Zagrebu, u okršaju s Mladosti, želi ostati neporažen cijele sezone. A ako ostane neporažen, pogurat će Nadu u finale.

Dakle, na igralištu Mladosti u subotu od 14 sati kreće utakmica koja će odlučiti tko će tjedan dana kasnije putovati u Sinj na utakmicu za naslov prvaka. Mladost ima tri boda manje, ali i sve u svojim rukama, dok Nada navija za Sinj.

- Osigurali smo siguran jedinicu kolo prije kraja i, svjesni činjenice da nas naredni vikend očekuje finale u Sinju, lakše ozlijeđeni igrači ili oni koji duže vuku neke tegobe igrat će malo ili uopće neće. To je ujedno i prilika mlađim igračima, koji su zbog samog sustava natjecanja dobili manje vremena, da se dokažu i probaju svladati Mladost, koja će se boriti 'za život'. Tko god nam došao u finalu, Mladost ili Nada, bit ćemo spremni - rekao je trener Sinja Luka Lerotić.

Istovremeno će drugoligaški okršaj igrati Lokomotiva i Rijeka, a na igralištu u Rudešu u subotu od 16 i nedjelju od 10 sati igrat će se Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 12 za mlađe kadete do 14 godina.

I Split će naredni vikend ugostiti dva ragbijaška događaja. U subotu od 14 sati Nada i Zagreb sastat će se na prvom turniru hrvatskog prvenstva u ragbiju 7 za žene, a u nedjelju od 16.30 sati će Nada i Sinj igrati hrvatsko prvenstvo juniora do 18 godina.