Reprezentacija nakon više od 10 godina u Makarskoj!

Hrvatska će 1. travnja ugostiti Švicarsku

Hrvatska se ragbijaška reprezentacija nakon više od deset godina vraća u Makarsku! Delegacija Saveza dogovorila je s Makaranima i gradonačelnikom Zoranom Paunovićem da 1. travnja ugoste četvrtu utakmicu Hrvatske u Europskom prvenstvu Trophy divizije, protiv Švicarske.

Posljednji je put A reprezentacija u Makarskoj igrala još 27. listopada 2012. godine, kada je pobijedila Maltu 20-19.

- Ponosan sam što je reprezentacija nakon gotovo 11 godina opet u Makarskoj i jamčimo da će utakmica biti organizirana na najvišem nivou. Neke od svojih najboljih utakmica u povijesti Hrvatska je odigrala upravo u Makarskoj i prođu me trnci kad se sjetim tih okršaja i da će naši ponovno igrati ovdje. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti i da će se Makarska vratiti na ragbijašku kartu - rekao je predsjednik RK Makarske Jakša Lovreta.

Makarska je '90-ih godina bila i prvak i dio reprezentativaca igrao je za Makarane, među njima i današnji izbornik Anthony Poša. A Makarska je ugostila i najveću domaću utakmicu u povijesti ragbija, kada je u lipnju 1998. igrala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Italije i u sjajnoj utakmici Talijani su pobijedili 39-27.

'Kockasti', dobrodošli natrag u Makarsku!