Nada osvojila Regionalnu ligu!

U hrvatskom derbiju Sinj je pobijedio Mladost i sjeo na vrh

Ragbijaši Nade na Starom su placu s visokih 58-10 (34-3) savladali Ljubljanu u proširenom Prvenstvu Hrvatske, ali ta se utakmica bodovala i kao zadnja u Regionalnoj ligi za sezonu 2021/22. Tako su Splićani osvojili još jedan trofej u svojoj bogatoj riznici jer završili su kao najbolja momčad u regiji.

Duje Plazibat postigao je 13 poena pogađajući kaznene udarce i pretvaranja, Dodoja, Perić i Vlajčević postigli su po dva polaganja, a Šolić, Svaguša i Bibić po jedno za uvjerljiv trijumf.

Derbi hrvatske lige igrali su, pak, Sinj i Mladost. Sinjani su u žestokom okršaju pobijedili 22-14 (22-7) i sjeli na čelo ljestvice. Prološčić, Grčić i Filipović-Grčić probili su obranu mladostaša, a Pavlović je pogodio kazneni udarac i dva pretvaranja za osjetno vodstvo Sinjana u prvom poluvremenu, u kojem je za Mladost Brečić postigao polaganje, a Jurišić pretvaranje.

U drugom poluvremenu kapetan reprezentacije Nik Jurišić postigao je jedno polaganje i pretvaranje za 22-14, ali Zagrepčani su ipak otišli kući bez pobjede.