Zagreb sljedeći vikend domaćin Europskog prvenstva u ragbiju 7

Na stadionu NŠC Stjepan Spajić u Sigetu, u subotu i nedjelju 19. i 20.6.2021. održati će se Ragbi 7 Europsko prvenstvo za žene i muškarce.

Na terenima stadiona Stjepan Spajić, sljedećeg će vikenda nastupiti 20 europskih reprezentacija s preko 300 sudionika. Radi se o Trophy diviziji koja se sastoji od dva turnira, tako da tri tjedna nakon zagrebačkog, sve reprezentacije sele u Budimpeštu, na drugi turnir Europskog prvenstva.

Pripreme za natjecanje u punom su tijeku; hrvatska reprezentacija već se okupila na pripremama u Sinju, gdje je izbornik Poša na širi popis stavio sljedeće igrače: Marko Grčić, Nikola Pavlović, Dino Cvrlje (SINJ), Duje Plazibat, Luka Lerotić, Ivan Bibić, Ivan Josip Kordun (NADA), Nik Jurišić, Fran Peršić, Jan Vlašić, Matej Buljanović, Gregor Dominko, Joško Žunić, Marko Buljac (MLADOST), Lauro Kostić, Niko Vranešević, Vid Vukovac, Jan Juričić, Luka Ban (Zagreb), Luka Kovačić (MAKARSKA), Filip Perica (Sarlat, Francuska).

Natjecanje na oba dana počinje u 10 sati, dok su finala zakazana za nedjelju; žensko u 17:55 h, a muško u 18:30. Prema medicinskom protokolu Rugby Europea, cijelo natjecanje igra se bez prisutstva publike.

POPIS SUDIONIKA:

Men's Trophy: HRVATSKA, Belgija, Češka, Mađarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Rumunjska, Švedska, Turska, Bugarska, Ukrajina
Women's Trophy: Češka, Finska, Gruzija, Mađarska, Moldavija, Švedska, Turska, Ukrajina

Foto: Berislav Rožman

12.6.2021.