Finale Prvenstva Hrvatske!

Ove subote od 15 sati na splitskom Starom placu, u najiščekivanijoj utakmici sezone gledati ćemo sraz najboljih hrvatskih klubova.

Četvrti put zaredom u finalu prvenstva Hrvatske susresti će se splitska Nada i zagrebačka Mladost. Nakon odigranog prvog dijela prvenstva, rascjepkanog zbog pandemije koronavirusa, Nada u finale ulazi sa samo jednim porazom, onim od Sinja te s dvije pobjede nad subotnjim protivnikom, čime su si osigurali i prednost domaćeg terena u finalnom susretu. Negativan međusobni omjer teško da će obeshrabriti aktualnog prvaka Mladost - u odlučujućoj utakmici je sve moguće, što smo vidjeli i u sezonama 2017. i 2018., kada su Zagrepčani nakon prvog mjesta poslije 10 odigranih kola, oba puta izgubili u finalu.

Utakmica u kojoj nema favorita i u kojoj će malo tko sa sigurnošću predvidjeti pobjednika, u subotu će na obje strane okupiti više od polovice standardnih hrvatskih reprezentativaca. Dok je Nada do prošle sezone imala impresivan niz od čak 17 naslova prvaka Hrvatske u nizu, Mladostaši trenutno brane sve postojeće titule; u svojim vitrinama drže aktualne pehare pobjednika Kupa Hrvatske te Prvenstva Hrvatske u ragbiju 15, ragbiju 7 i ragbiju na pijesku. S obzirom na važnost susreta, u Splitu nas očekuje teška i neizvjesna utakmica, a uživo će se moći pogledati na sljedećoj poveznici: Finale Prvenstva Hrvatske

Odlukom Stožera civilne zaštite, utakmica će se održati bez prisutnosti gledatelja.

Foto: Berislav Rožman

15.4.2021.