Sutra odluka o ragbi 7 prvaku Hrvatske!

Zagrebačka Mladost prošlog je vikenda na Savici osvojila prvi turnir ragbi 7 Prvenstva Hrvatske, a hoće li na drugom potvrditi uspjeh i podignuti pehar prvaka Hrvatske, vidjeti ćemo ove subote u Splitu.

Unatoč osvajanju prvog turnira bez poraza i primljenog poena, u ragbiju 7 teško možemo izdvojiti favorite te je sve i dalje otvoreno – Mladostašima će glavni konkurenti za naslov biti prošlogodišnji prvak, domaćin Nada te aktualni doprvaci iz Sinja, a tu je i mlada momčad Zagreba, koja je prvi turnir završila na četvrtom mjestu.

U završnicu Mladost ulazi s 10 bodova, Nada s 8, Sinj s 6 i Zagreb s 5, a kako na drugom turniru neće biti Novog Zagreba, Invictusa iz Dubrovnika, Rudeša ni Lokomotive, ukupni bodovi raspoređuju se nešto drugačije te i Mladost i Nada i Sinj u različitim kombinacijama imaju šanse podići pobjednički pehar. Iako minimalna, teoretski postoji šansa i za posljednje plasirani Zagreb, tako da nas sutra na Starom placu čeka napeta borba za naslov državnog prvaka.

Turnir počinje u 12 sati, a nakon raspleta državnog prvenstva, izbornik Anthony Posa objaviti će konačan popis igrača za pripremni turnir u Milanu, 8. i 9. lipnja, na kojemu će se hrvatska reprezentacija pripremati za Rugby Europe Trophy Europsko prvenstvo, koje se ove godine boduje i kao pretkvalifikacije za Olimpijske igre.

Rezultati prvog turnira i trenutna tablica

Foto: Berislav Rožman

31.5.2019.