Prvi turnir Prvenstva Hrvatske sutra otvara ragbi 7 sezonu

Samo tjedan dana nakon završnice Regionalne lige, koju je po prvi puta osvojio Zagrebački ragbi savez, pred nama je i prvi turnir Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7.

Na zagrebačkoj Savici za prvi od dva pehara sutra će se od 12 sati boriti osam klubova; uz branitelja naslova Nadu, tu je i prošlogodišnji doprvak Sinj, trećeplasirana Mladost te Zagreb, Rudeš, Novi Zagreb, Lokomotiva i Invictus Dubrovnik, a nakon Zagreba, drugi dio Prvenstva Hrvatske seli u regiju Jug – konačnog prvaka Hrvatske saznati ćemo tjedan dana kasnije u Splitu.

Turniri nacionalnog prvenstva izborniku Anthonyju Posi poslužiti će i kao odlična provjera forme igrača uoči pripremnog turnira u Milanu te dvodijelnog Europskog prvenstva u Zagrebu i Zenici, koje je ove godine pod posebnim povećalom jer se ujedno radi i o pretkvalifikacijama za Olimpijske igre. Pripreme u Milanu na rasporedu su 8. i 9.6., slijedi zagrebački dio Europskog prvenstva 15. i 16.6. te Zenica vikend iza. Do tada - uživamo u najboljem od klupskog ragbija 7!

Uz seniore, ovog vikenda na teren izlaze i mlađe kategorije; u nedjelju će u 14:30 h Nada, Zagreb i Mladost u Splitu odigrati završnicu U18 Prvenstva Hrvatske, dok će se u Sinju od 12 h odigrati ragbi 7 Prvenstvo Hrvatske za U14 kategoriju, a nastupiti će Makarska, Sinj, Invictus Dubrovnik, Nada i Zagrebački ragbi savez. Cure iz Nade i Zagreba u Derventi će nastupiti na turniru Ženske regionalne lige protiv domaćina Gladiatori Derventa (BIH), Vitezek Esztergom (HUN) i NSA Sofija (BUL).

Prvi turnir Prvenstva Hrvatske za seniore
25.5.2019., 12:00 h
SC Savica, Zagreb

Grupa A
1. RK Nada
2. RK Zagreb
3. RK Novi Zagreb
4. RK Lokomotiva

Grupa B
1. RK Sinj
2. HARK Mladost
3. RK Rudeš
4. RK Invictus Dubrovnik

Foto: Berislav Rožman

24.5.2019.