Hrvatska i Izrael uz inicijativu Britanske ambasade #BeyondPlastic

Hrvatska ragbi reprezentacija protiv starih protivnika Izraelaca ove će subote otvoriti novu sezonu Europskog kupa nacija, u kojemu još jednom lovi prvo mjesto u skupini i prelazak u višu diviziju.

Odlična Hrvatska na proljeće je na Malti odigrala neriješeno te bez poraza zaključila sezonu, no to nam i dalje nije bilo dovoljno za prvo mjesto i play off za Trophy diviziju – zbog skor razlike skupinu je na kraju osvojila Malta, dok su naši reprezentativci zauzeli drugo mjesto.

U novu borbu za višu diviziju ulazimo u subotu protiv Izraela, vikend kasnije nas u gostima čeka Cipar, a u travnju ćemo na domaćem terenu igrati sa susjedima Slovencima te s Maltom.

U svojem zadnjem međusobnom susretu, Hrvatska je prije godinu dana u posljednjoj sekundi pobijedila rezultatom 19:16. Za ovu utakmicu, naša se reprezentacija cijeli tjedan priprema u trening kampu u Zagrebu, dok je prošlog vikenda odigrala pripremnu utakmicu s odličnom ekipom Oxforda, gdje je u gostima doživjela poraz. Iz poraza su izvučene pouke, na treninzima ponovno vlada optimistična atmosfera, a izbornik Yelavich i trener Buzov s igračima rade na ispravljaju uočenih grešaka. Konačni sastav za utakmicu s Izraelom izbornik će objaviti danas, nakon popodnevnog treninga.

Ovom utakmicom, hrvatska reprezentacija podržati će inicijativu Britanskog veleposlanstva #BeyondPlastic, kojom se želi skrenuti pažnja na očuvanje okoliša te smanjenje korištenja jednokratne plastike.

Hrvatska – Izrael
Subota, 12.10.2019.
NŠC Stjepan Spajić
14:15 h

Foto: Berislav Rožman

10.10.2019.