Hrvatska U18 po prvi puta na Europskom prvenstvu u ragbiju 7

Hrvatska U18 reprezentacija danas je otputovala u mađarski Esztergom, gdje će naši juniori ovog vikenda po prvi puta nastupiti na Europskom prvenstu u ragbiju 7.

Nakon velikog uspjeha ovog proljeća u Zagrebu i osvajanja Konferencije 1 Europskog prvenstva u petnaestici, naši mladi reprezentativci ljeto su posvetili treniranju te prije puta odradili i pripreme u Sinju i Zagrebu. Za nastup na sedmici, izbornik Nikola Denić izabrao je sljedeće igrače: Matej Marijančević (Makarska), Dominik Fišić, Matej Buljanović (Mladost), Toma Boljat, Bruno Ivica, Mislav Abramušić, Matej Vuko (C), Stipe Perišin (Nada), Dario Kellett, Lauro Kostić, Luka Ban, Vid Vukovac (Zagreb).

Hrvatska će i u Esztergomu nastupiti na natjecanju Konferencije 1, a u konkurenciji s čak 14 zemalja, za prvo mjesto boriti ćemo se s Bugarskom, Češkom, Danskom, Izraelom, Latvijom, Moldavijom, Monakom, Slovenijom, Srbijom, Slovačkom, Švicarskom, Tuskom te s domaćinima iz Mađarske.

Ulogu kapetana preuzeo je Nadin Matej Vuko: „Iako nam je ovo prvi zajednički nastup na sedmici, brzo smo se prilagodili na novi način igre, a ekipa je vrlo složna i optimistična. Izbornik nas je odlično pripremio te se nadamo ponoviti uspjeh iz Zagreba!“

Sve utakmice moći će se izravno pratiti na www.rugbyeurope.tv 

Foto: Berislav Rožman

31.8.2018.