Hrvatske sedmice na posljednjim pripremama uoči Europskog prvenstva u Zagrebu

Hrvatske ragbi 7 reprezentacije na posljednjim su pripremama uoči Europskog prvenstva koje će se na stadionu Stjepan Spajić u zagrebačkom Sigetu održati ovog petka i subote, a na kojemu će na dva terena Hrvatskog dragovoljca 24 europske reprezentacije s preko 350 sudionika odigrati čak 68 utakmica u dva dana.

U sklopu Men's 7s Trophy prvenstva, koje je druga skupina po jačini u Europi, odmah nakon elitnog Grand Prixa, uz Hrvatsku ćemo u Sigetu gledati i Belgiju, Rumunjsku, Luksemburg, Ukrajinu, Litvu, Izrael, Cipar, Dansku, Latviju, Mađarsku i Bugarsku. Naše cure će se unutar svoje Conference 1 divizije za zlato boriti s Turskom, Litvom, Slovenijom, Slovačkom, Luksemburgom, Andorom, Danskom, Gruzijom, Maltom, Bugarskom i Moldavijom.

Nakon osvojenog pripremnog turnira u Splitu proteklog vikenda, gdje je Hrvatska sedmica do prvog mjesta došla pobjedom nad jakom momčadi Sveučilišta iz Glasgowa, ostavivši iza sebe drugu momčad Škota te naše najjače klubove Nadu, Mladost i Sinj, izbornik Anthony Poša i trener Ivan Šuta za prvenstvo u Zagrebu izabrali su sljedeću momčad: Marko Grčić (Sinj), Deon Mau'u (Nizozemska), Nikola Pavlović (Sinj), Tomislav Burazin (Nada), Joško Žunić (Rijeka), Luciano Luka Rosso ((Nada), Luka Lerotić (Nada), Marin Vlajčević (Nada), Denis Muhoberac (Mladost), Srđan Majkić (Wales), Jan Vlašić (Mladost) i Antonio Stojanovski (Mladost).

Hrvatsku mušku reprezentaciju voditi će kapetan Sinja i seniorske ragbi 15 nacionalne vrste Marko Grčić, dok je kapetanica ženske reprezentacije već godinama Splićanka Antea Dedić. Izbornik Nikola Denić, konačan popis igračica će objaviti u srijedu, a nakon tjedan dana priprema na Braču, zadovoljan je pokazanime na terenu: „Pripreme odlično napreduju, odraditi ćemo još tri treninga u ova dva dana i nakon toga krenuti u Zagreb; odlično smo se spremili i imamo jako dobre zamjene te smo po meni najbolji do sada“.

Dan uoči prvenstva, na zagrebačkim fontanama na Sveučilišnoj livadi od 20 sati nas čeka i svečano otvaranje, gdje će se nakon dječjeg ragbi festivala sve ekipe predstaviti u defileu; svi su pozvani, a za one koji nisu u mogućnosti doći, live stream otvaranja i cijelog natjecanja moći će se pratiti na www.rugbyeurope.tv

4.6.2018.