Nadin dan u Zagrebu: seniorke i U16 državni prvaci, seniori osvojili prvi turnir Prvenstva Hrvatske

Ragbi klub Nada jučer je osvajanjem Prvenstva Hrvatske za žene i u U16 kategoriji, a kasnije i prvim turnirom seniorskog ragbi 7 PH,  u Zagrebu pokazao apsolutnu dominaciju te sa sobom odnio sva tri pehara. 

Splitski dan na Savici započeli su kadeti Zagreba i Nade, gdje su mladi Nadini igrači u U16 finalu svoje protivnike svladali s visokih 64:14, nakon čega su na istom terenu Nadine seniorke nastavile pobjednički niz s prvog turnira u Splitu te bez poraza došle do svojeg novog naslova državnih prvakinja. Uz jučer odličnu Mladost, koja standardno papira Splićankama, posebno nas veseli vidjeti i sve bolja forma našeg najmlađeg kluba, ŽRK Zagreb, koji je u manje od godinu dana postojanja stvorio stabilnu žensku momčad, čijih će nekoliko igračica kandidirati i za svoje mjesto u reprezentaciji na predstojećem Europskom prvenstvu u Zagrebu. 

U muškoj konkurenciji gledali smo napeti ragbi 7 turnir na kojemu se okupilo osam momčadi, a nakon razigravanja po grupama i polufinala, u utakmici za sedmo mjesto Rijeka je svladala domaćina Lokomotivu rezultatom 5:37, Novi Zagreb je za peto mjesto pobijedio Rudeš 47:10, a Mladost, nakon 19:12 poraza od rivala Nade u polufinalu, do trećeg mjesta došla pobjedom nad Zagrebom 14:21. Finale nam je donijelo susret Nade i Sinja, a u uzbudljivoj utakmici, Nada do pobjedničkog pehara dolazi rezultatom 12:19.

Drugi, a ujedno i završni turnir ragbi 7 Prvenstva Hrvatske odigrati će se 16.6. u regiji Jug, a hoće li glavni konkurenti Sinj i Mladost uspjeti preskočiti Nadu, ili će pak netko treći iznenaditi sve favorite, vidjeti ćemo nakon 7s Trophy Europskog prvenstva u Zagrebu. 

Tablica nakon prvog turnira na linku

27.5.2018.