Hrvatska reprezentacija sutra protiv Andore

Nakon prošlotjedne 27-6 pobjede nad Bosnom i Hercegovinom, pomalo zasjenjene izvrsnim europskim zlatom U18 reprezentacije, naši seniori stigli su u Andoru, gdje će sutra u 17 sati odigrati svoju posljednju utakmicu Europskog kupa nacija za sezonu 2017/2018.

U zadnjem međusobnom susretu, Hrvatska je u jesen 2016. u Splitu svoje sutrašnje domaćine porazila s visokih 47-15, no Andori je ovo najvažniji susret sezone, gdje se odlučuje hoće li iz skupine ispasti oni ili Bosna i Hercegovina, tako da za utakmicu protiv Hrvatske dolaze u punom sastavu, sa svojim igračima iz španjolske i francuske lige. 

Na nacionalnom stadionu Andora la Velle, koji je 2016. bio sretan za našu juniorsku reprezentaciju, Hrvatska će sutra istrčati u sljedećem sastavu: Ilija Biškić, Stipe Brčić, Luka Perlain, Ivan Jelavić – Mitrović, Marko Buljac, Ivo Perić, Toni Miloš, Krešimir Čorić, Jason Newton, Luka Lerotić, Jan Vlašić, Vinko Rudić, Tomislav Burazin, Marko Grčić, Domagoj Plazibat, Fran Hasija, Tomislav Stipić, Ivica Jukić, Dominik Draženović, Andrija Galić, Deon Mau'u, Luciano Luka Rosso, Marin Vlajčević.

Nakon dva odrađena treninga u glavnom gradu Andore, kapetan Marko Grčić zadovoljan je pokazanime: „Imamo jako mladu momčad i dosta novih lica, kojima će ova utakmica biti odlična za stjecanje iskustva, a cijeloj će ekipi poslužiti kao priprema za sljedeći ciklus. Protivnik se bori za ostanak u skupini, imaju dosta Francuza i Španjolaca, tako da će utakmica biti nešto teža od očekivanoga, no dati ćemo sve od sebe i idemo isključivo po pobjedu za kraj!“.

Live stream utakmice na Rugby Europe TV.

Foto: Marin Bubrić

4.5.2018.