U18 | Hrvatska prvak Konferencije 1!

Hrvatska U18 reprezentacija pobijedila je danas Izrael u napetoj utakmici Europskog prvenstva konferencije 1 i osvojila zlato! 

U vrlo izjednačenom susretu prvi su poveli naši gosti te, unatoč brojnim napadima na obje strane, cijelo poluvrijeme držali rezultat 0:7. Hrvatska na samom početku drugog dijela polaganjem Hrvoja Kežića dolazi do svojih prvih poena, a nastavak ponovno donosi napete akcije te iznenađujuće visoku kvalitetu ragbija za U18 kategoriju. Nakon konstantnog premještanja od jednih do drugih 22 metra, u 60. minuti slijedi polaganje Fišića za vodstvo 7:10. Poslije dva neuspješna pretvaranja, Splićanin Bruno Ivica u najvažnijem trenutku pogađa iz kaznenog udarca te se naši reprezentativci odvajaju na 7:13, no to nije dovoljno za mirnu završnicu – Izrael polaže u posljednjim trenucima susreta, ali na kraju ne uspijeva pretvoriti te ostaje 12:13, a Hrvatska slavi veliki naslov.

„Bilo je napeto do samog kraja i da budem iskren, unatoč respektu prema protivniku, nisam očekivao da će biti toliko tijesno. Bio sam uvjeren da ćemo svojom brzinom riješiti susret već u prvom dijelu, no upravo je poluvrijeme poslužilo za reorganizaciju i ponovni početak utakmice“ - rekao nam je nakon susreta izbornik Ivan Šuta te nastavio - „Ovo je prva godina da sam izbornik i nije moglo bolje početi. Analizirali smo svaku utakmicu i svakog protivnika te smo se dobro pripremili za sve ono čime nam je Izrael mogao zaprijetiti. Ponosan sam na svoje igrače, koji su unatoč mladosti pokazali veliku igračku zrelost“.

Pobjednički pehar našim je igračima predao predsjednik Hrvatskog ragbijaškog saveza Dragutin Kamenski, u društvu pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade g. Milana Pavelića, a uoči današnjeg susreta Europskog kupa nacija protiv Bosne i Hercegovine, naše su juniore pri izlasku na teren došli pozdraviti i njihovi stariji kolege te tako lijepom gestom podržali mladu reprezentaciju.

Foto: Berislav Rožman

28.4.2018.