Hrvatska visokom pobjedom otvorila Europsko prvenstvo

Hrvatska U18 reprezentacija danas je odigrala svoj prvi susret na Europskom prvenstvu konferencije 1 u Zagrebu te važno natjecanje otvorila visokom pobjedom nad reprezentacijom Moldavije. Naši juniori od samog su početka kontrolirali igru te prikazali odličan ragbi, a nakon velikog broja izmjena u drugom dijelu, igrači Ivana Šute nastavljaju jednako dominantno te utakmicu završavaju s konačnih 46:0.

Hrvatska će sljedeću utakmicu odigrati u srijedu u 17 sati protiv Bugarske, a s obzirom na visoke pobjede u preostala dva susreta, gdje je Mađarska pobijedila naše sljedeće protivnike s 57:0, a Izrael Slovačku s čak 90:0, za ulazak u finale potrebna nam je što veća skor razlika. 

Novi kapetan hrvatske reprezentacije, Zagrebaš Marko Livaić, zadovoljan je igrom svoje momčadi te i u srijedu očekuje isto: „Planirali smo visoku pobjedu i uspjeli smo u tome; ima stvari koje treba malo doraditi, no sve u svemu, igrali smo odlično. Idemo utakmicu po utakmicu, a s obzirom da unatoč ovako visokoj pobjedi i dalje imamo najmanju skor razliku, protiv Bugarske idemo po barem 80 komada!“

Slijede dva dana treninga, a u srijedu od 13 sati nastavak natjecanja; Mađarska će razigravanja početi protiv Slovačke, Izrael ide na Moldaviju, a Hrvatsku u posljednjem susretu dana očekuje Bugarska. 

22.4.2018.