Izbornik Šuta objavio popis reprezentativaca za U18 Europsko prvenstvo

Hrvatska juniorska reprezentacija stigla je do kraja svojih priprema za U18 Europsko prvenstvo divizije 1 koje će ove nedjelje početi na stadionu Stjepan Spajić u Zagrebu, a uoči važnog natjecanja na kojemu nam je cilj na domaćem terenu osvojiti prvo mjesto i prelazak u višu skupinu, izbornik Ivan Šuta objavio je popis igrača koji će sljedeći tjedan braniti hrvatske boje. 

Na listi se tako našlo najviše igrača Nade i Zagreba, po sedam iz oba kluba; Stipe Perišin, Toma Boljat, Luka Knezović, Mislav Abramušić, Luka Šutić, Bruno Ivica i Branimir Ivanda iz Nade te Petar Šuklje, Luka Ban, Matija Bulum, Vid Vukovac, Dario Kellett, Marko Livaić i Lauro Kostić iz Zagreba, a tu su još i Marko Svaguša, Matej Marijančević, Mišel Malenica (Makarska), Matej Kolić, Mihael Vešligaj, Dominik Fišić, Ivor Karapetrić, Matej Buljanović (Mladost), Hrvoje Kežić (Ploče), Josip Jukić, Branimir Munivrana i Ivan Prološčić (Sinj). Uz izbornika Šutu, u stručnom stožeru su i treneri Ivica Dinarina i Nikola Denić, direktor reprezentacije Hrvoje Bartolić te fizioterapeutkinja Marija Kuća.

Izbornik je zadovoljan odrađenim pripremama, a za ponavljanje uspjeha iz Andore 2016., formula je ozbiljan i nepodcjenjivački pristup: „Cilj nam je pobjeda nad Moldavijom prvi dan, tek nakon toga imamo sljedećeg protivnika – nakon prve pobjede razmišljamo dalje i radimo novi plan, idemo utakmicu po utakmicu. Pripreme su prošle odlično, igrači su došli s velikim znanjem iz klubova, za što posebne pohvale idu trenerima, a sada još to moramo samo malo doraditi i izbrusiti“. 

Hrvatska natjecanje otvara u nedjelju u 17 sati protiv Moldavije, a uz našu reprezentaciju i Moldavce, na prvenstu će još nastupiti i Izrael, Mađarska, Slovačka i Bugarska; četvrtfinala su na rasporedu u srijedu, 25.4., a finala i razigravanje za mjesta u subotu 28. Završnicu prvenstva na najbolji će mogući način zaključiti hrvatska seniorska reprezentacija utakmicom Europskog kupa nacija protiv susjedne Bosne i Hercegovine. 

Točan raspored utakmica na Rugby Europe stranicama.  

Foto: Berislav Rožman

21.4.2018.