Dupla kruna Mladosti ili nova titula prvaka Hrvatske za Nadu?

Dojmovi sa subotnjeg finala Kupa Hrvatske još se nisu u potpunosti slegli, a već ovog vikenda pred nama je novo veliko finale, ovog puta Prvenstva Hrvatske. S obzirom da konačna odluka o prvaku pada na samom kraju, susretom naših najboljih klubova i velikih sportskih rivala Mladosti i Nade, dvoboj na Savi čeka se s još većom euforijom.

Dva tjedna prije početka reprezentativnog ciklusa, zagrebački i splitski reprezentativci tako će imati najbolju moguću pripremu za europske utakmice; najveći derbi hrvatskog ragbija. Domaća Mladost u finale ulazi s prve pozicije te se nada svojem prvom naslovu prvaka Hrvatske u povijesti, dok „vječni prvak“, drugoplasirana Nada, nakon tri poraza u nizu od Zagrepčana, ovim susretom traži iskupljenje te zadržavanje titule koju nisu ispustili još od davne 2003.

Dodatnu napetost prvenstvu, ali i pritisak domaćoj momčadi daje to što su, osim jednog poraza od Sinja, ove sezone neporaženi i u Prvenstvu i u Kupa, ukljućujući i rekordne tri pobjede nad Nadom zaredom, dok bi sada u samo jednom susretu mogli izgubiti dugo željeni naslov. 

„Uvijek respektiramo Nadu; dolazi nam veliki klub, najveći po uspjesima u Hrvatskoj i sama činjenica da se s njima borimo za naslov velika je stvar za nas. Sve smo uložili u pripreme za ovaj susret; nažalost, fali nam Nik Jurišić, no osvajanjem Kupa smo pokazali da možemo i bez njega, u Saši Sekovanecu našli smo dostojnu zamjenu te smo se jako dobro uigrali. Radi se o susretu gdje David napada Golijata, no mi smo spremni. Omjer je trenutno tri naprema nula u našu korist -  idemo nastaviti stopostotni učinak.“ -  rekao je trener Mladosti Ivan Šuta.

Gosti s druge strane dolaze s namjerom da u ključnoj utakmici sezone Mladostašima uzvrate za bolne poraze te se osvajanjem naslova na najbolji mogući način vrate na pobjedničke staze. Unatoč posljednjoj prilici za iskupljenje, trener Ivan Rešetar tvrdi da pritiska nema: „Atmosfera u ekipi je perfektna, a igrači su maksimalno fokusirani na subotu i 14 sati. Osim ozlijeđenog Miljaka, dolazimo u punom sastavu te se nadamo lijepom vremenu i dobro popunjenom gledalištu na Krtici, a uz dužno poštovanje Mladostašima – i našem šesnaestom naslovu u nizu!“

Istog dana u isto vrijeme, Šibenik će u susretu II. lige ugostiti dubrovački Invictus, a oba susreta moći će se pogledati i u izravnom prijenosu; drugoligaški na Facebook stranici Ragbi Šibenik, a finalni derbi na Youtubeu.

Foto: Berislav Rožman

5.4.2018.