Nada šesta na Europskom klupskom ragbi 7 prvenstvu!

U Sankt Peterburgu se proteklog vikenda održalo Europsko klupsko prvenstvo u ragbiju 7, a Hrvatsku je na ovom prestižnom turniru kao državni prvak predstavljala splitska Nada. Na prvenstvu su se okupili prvaci 11 europskih zemalja, a Nada je u jakoj konkurenciji osvojila izvrsno šesto mjesto.

Splićani su prvog dana izgubili utakmice protiv ruskog Kubana (5:19) i švedskog Sodeertaljea (26:31), da bi nakon toga deklasirali Helsinki rezultatom 43:5. Drugog dana natjecanja Nada u četvrtfinalu gubi od Litavaca 0:38, a nakon toga pobjedom 41:5 vraća Šveđanima za poraz u skupini. Turnir osvaja ruski RC Kuban, a za Nadu je u borbi za peto mjesto domaćin Sankt Peterburg ipak prejak te naši predstavnici porazom 7:26 dolaze do odličnog šestog mjesta

Nada je u Rusiju otputovala u sljedećem sastavu: Vedran Antić, Luka Lerotić, Luka Luciano Rosso, Tomislav Burazin, Ivan Rešetar, Ante Olujić, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Paško Ivančić, Dino Kodžić, Juraj Popović i Ivan Miljak, a s obzirom da će dio ovih igrača igrati za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u Bugarskoj početkom srpnja, ovo natjecanje dobar je uvod za nadolazeću ragbi 7 sezonu.

30.5.2016.