Nada prvak 17. put u nizu!

Splitska Nada s druge je pozicije ušla u finale Prvenstva Hrvatske te u reprizi prošlogodišnje završnice, iskoristila posljednju priliku i u Zagrebu podigla svoj 17. naslov prvaka Hrvatske u nizu!

U izjednačenoj utakmici dostojnoj finalnog derbija, poeni su se nizali naizmjence na obje strane; prva je već u 3. minuti povela Nada, polaganjem Darija Jurčevića i uspješnim pretvaranjem Luke Rossa, a samo minutu kasnije Mladost smanjuje razliku preko Stojanovskog. Zgodicima Vlajčevića i Rossa iz kazne te još jednim polaganjem Biškića na strani Mladosti, na poluvrijeme se odlazi s 12:15.

U prvoj polovici nastavka možda nešto više dominira Mladost te sve do 73. minute drži prednost od 22:18. Nadin kapetan Čorić tada polaže za povratak u vodstvo, domaća momčad do kraja više ne uspijeva poentirati, a Splićani ponovno brane naslov te pobjedom 22:25 dolaze do novog velikog slavlja u Zagrebu.

Pobjednički pehar prvi je podignuo kapetan Krešimir Čorić, koji nije krio svoje oduševljenje naslovom: “Gotovo je nestvaran osjećaj osvojiti titulu državnog prvaka 17 puta zaredom; čestitam Mladosti koja je izgradila respektabilnu ekipu, ovo je bila odlična utakmica s nikad tjesnijim rezultatom i morali smo igrati svim srcem kako bismo došli do pobjede. Još jednom smo pokazali sav svoj karakter i ne mogu biti ponosniji na svoju momčad!”

Foto: Berislav Rožman

15.12.2018.