Kapetani Buljac i Čorić o finalu Prvenstva Hrvatske

Još nas samo manje od 24 sata dijeli do velikog finala Prvenstva Hrvatske, a kako se najiščekivanija utakmica sezone bliži, tako je i euforija na obje strane sve veća. Igrači i navijači s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dvoboj, a uoči susreta porazgovarali smo s kapetanima Buljcem i Čorićem.

Krešimir Čorić posebno je zadovoljan kako se Nada pripremala za finale: “U odnosu na protekla tri kola, u momčad se vraća Čulić, a novih izostanaka nema, što je odlično jer smo uhvatili kontinuitet igre u praktički nepromijenjenom sastavu; za utakmicu sezone spremni smo fizički, mentalno i taktički!” – rekao je Nadin kapetan te se osvrnuo i na prošlu godinu, kada su nakon tri poraza od Mladosti u nizu, u odlučujućem susretu napravili veliki preokret u prvenstvu te usred Zagreba došli do svojeg 16. uzastopnog naslova prvaka: “U ovaj susret ulazimo s velikim respektom prema protivniku, ali i s velikim samopouzdanjem. Ne postoji veći motiv od pehara, a i u prošlogodišnjem smo finalu pokazali da kliknemo kada je to najvažnije, što smatram da će biti slučaj i u subotu!”

U odnosu na prošlu godinu, u momčad Mladosti vratio se kapetan hrvatske reprezentacije i jedna od najvažnijih karika igre Zagrepčana, trener – igrač Nik Jurišić, čija će prisutnost Mladostašima sigurno donijeti dodatnu sigurnost i samopouzdanje. Kapetan domaće momčadi Marko Buljac svjestan je da je pehar državnog prvaka još jedino što nedostaje u klupskim vitrinama te smatra kako je vrijeme da naslov ode u njihove ruke: “Svi smo na broju, iskusniji za još jednu sezonu i svjesni propuštenih prilika. Ne osjećamo nikakav pritisak; na domaćem terenu igramo za naslov prvaka Hrvatske – ne možemo dočekati subotu!”

Finale Prvenstva Hrvatske 
Mladost – Nada 
Subota, 15.12.2018., 13:00h 
Igralište na Savi

Foto: Berislav Rožman

14.12.2018.