Mladost prestigla Nadu, finale u Zagrebu!

U prije nekoliko trenutaka završenom posljednjem kolu Prvenstva Hrvatske, Mladost je s 20:0 pobijedila Zagreb te time uoči finala zamijenila splitsku Nadu na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

Mladostaši su očekivano odlučno ušli u susret sa susjedima, a mlada momčad Zagreba dobro se drži sve do polovice prvog dijela; u 20. minuti Nik Jurišić prvo pogađa iz kazne, a nakon samo tri minute kapetan Buljac polaže te se uz još jedno uspješno pretvaranje Jurišića rezultat okreće na 10:0. U drugom dijelu Zagreb također ne uspijeva poentirati, a Mladost polaganjima Buljanovića i Dumančića rutinski potvrđuje svoju pobjedu.

Ovim rezultatom Mladost se po bodovima izjednačila s Nadom, a kako su oba kluba prvih deset kola završila s 25 bodova te su oba osvojila i isti broj bonus bodova, za ukupni poredak gleda se međusobna skor razlika – utakmicu u Splitu Nada je dobila s 14:10, a onu u Zagrebu Mladost s 27:20. Zagrepčani ovime drugu godinu zaredom u finale ulaze kao vodeća momčad, a samim time, u utakmici sezone imaju i prednost domaćeg terena.

Nada je u posljednjem kolu u utakmici proširenog prvenstva u susjednom Sinju ugostila Ljubljanu, a nakon 37:13 pobjede nad jakim slovenskim prvakom, s dodatnim samopouzdanjem čekaju obranu titule prvaka.

Prvenstvo je tako na samom kraju, čekamo još samo veliko finale – subota, 15.12.2018., Zagreb!

Subota, 8.12.2018.
X. kolo Prvenstva Hrvatske
Mladost 20:0 Zagreb
Nada 37:13 Ljubljana

Foto: Berislav Rožman

8.12.2018.