Finalisti prvenstva Mladost i Nada u posljednjim kolima love prvo mjesto

U predzadnjem kolu prije velike završnice Prvenstva Hrvatske, finalisti Mladost i Nada ove subote gostuju u Sinju i Zagrebu.

I dok će aktualni prvak imati nešto lakši posao protiv posljednje plasiranog Zagreba, malo izjednačeniji susret očekuje nas u Sinju; Mladost lovi pobjedu kako bi s prvog mjesta dočekala finale i osigurala si da najvažniju utakmicu sezone odigra pred svojom publikom na Savi, a uvijek opasni Sinj na svojem će im terenu to teško dozvoliti bez borbe. Obje utakmice na rasporedu su u 14 sati.

Na ljestvici neproširenog prvenstva, Nada je trenutno prva s 20 bodova i utakmicom više od Mladosti, slijedi Mladost s 16, a trećeplasirani Sinj nakon prošlog je kola ostao na 9 te time izgubio sve šanse za ulazak u finale. Podsjetimo, prošle je godine Mladost imala dvije pobjede nad Nadom te prvi dio natjecanja završila prva, da bi nakon toga Nada u finalu došla do velike pobjede i usred Zagreba izborila svoj novi naslov prvaka. Uz dvije pobjede, Mladost je tada u jednoj od svojih boljih sezona Nadu pobijedila i treću put u nizu, u Kupu Hrvatske, što je uspjeh koji nitko prije nije postigao, tako da je gubitak trofeja za njih donio još veće frustracije.

Ove godine omjer Nade i Mladosti je 1:1, a hoće li se Zagrepčani osvetiti za prošlu sezonu ili Nada ostaje vječni prvak te dolazi do svojeg 17. naslova u nizu, vidjeti ćemo u novom napetom finalu 15.12.

IX. kolo Prvenstva Hrvatske:
Subota, 1.12.2018., 14:00 h
Sinj : Mladost, SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Zagreb : Nada, Rudeš

Foto: Berislav Rožman

29.11.2018.