Ljubljana šokirala Nadu, Mladost sigurno protiv Zagreba

U petom kolu Prvenstva Hrvatske Mladost je jučer uvjerljivo pobijedila gradske suparnike iz Zagreba, dok je u nešto neizvjesnijem dvoboju slovenska Ljubljana u proširenom prvenstvu nadjačala hrvatskog prvaka Nadu.

Mlada momčad Zagreba na domaćem je terenu ugostila susjede sa Save, a uz polaganje Roguljića te dva zgoditka i pretvaranje na suprotnoj strani, na poluvrijeme se odlazi sa solidnih 5:12. Zagreb u nastavku više ne uspijeva poentirati, a Mladost polaganjima Kreše Slavičeka, kapetana Buljca te Nika Jurišića, preciznog i u pretvaranjima, do kraja susreta diže rezultat na visokih 5:40.

Splitska Nada u Ljubljani je odlično otvorila utakmicu te povela 0:10, no blatnjav i težak teren uzima danak, na obje strane gledamo puno izgubljenih lopti, a Slovenci u 38. minuti izjednačavaju na 10:10. Vlajčević u posljednjem napadu prvog dijela postiže polaganje za 10:15, što i ostaje posljednja promjena na strani Nade. Ljubljana nakon toga preko dva kaznena udarca prelazi u vodstvo od 16:15, a Splićani više ne uspijevaju iskoristiti niti jednu priliku te u svojem posljednjem susretu prije derbija s Mladosti upisuju prvi poraz.

Foto: Berislav Rožman

4.11.2018.