EUROPSKI KUP NACIJA: Izbornik Yelavich objavio širi popis igrača za utakmicu s BiH

Dan nakon posljednjeg kola Prvenstva Hrvatske prije reprezentativne pauze, u kojemu je Nada s visokih 60:15 svladala Zagreb, a Mladost iznenađujuće lako pobijedila Sinj s 43:7, izbornik Milan Yelavich objavio je širi popis igrača koji će konkurirati za susret s Bosnom i Hercegovinom.

Pred hrvatskom ragbi reprezentacijom novi je ciklus europskih utakmica, koji će naši igrači otvoriti ove subote u Zenici protiv susjedne Bosne i Hercegovine, nakon čega dva vikenda zaredom slijede još dvije domaće utakmice; Cipar u Splitu 20.10. te Izrael u Zagrebu 27.10.

Pripreme za utakmicu s Bosnom i Hercegovinom počinju ove srijede, a uz nekoliko standardnih reprezentativaca koji nisu u mogućnosti sudjelovati (Miljak, Miloš, Lerotić, Pavlović...), na treninge su pozvani sljedeći igrači: Luka Kovačić (MAKARSKA), Ilija Biškić, Marko Buljac, Andrija Galić, Antonio Stojanovski, Nik Jurišić, Denis Brečić (MLADOST), Luciano Luka Rosso, Luka Perlain, Krešimir Čorić, Ivo Perić, Bruno Đurović, Grgo Vuletić, Tomislav Burazin, Vinko Rudić, Domagoj Plazibat, Marin Vlajčević (NADA), Marko Grčić, Dražen Budimir (SINJ), Fran Hasija, Dylan Rowe (ZAGREB), Jai Ayoub (AUSTRALIJA), Mario Ozich (NOVI ZELAND), Filip Perica i Shay Owen (VELIKA BRITANIJA).

Kao i uvijek do sada, treninzima će se pridružiti i nekolicina U18 reprezentativaca koji su svojom igrom ove godine zaslužili poziv te će imati priliku iskusiti atmosferu i rad sa svojim starijim kolegama. Radi se o igračima koji su u travnju u Zagrebu osvojili zlato na U18 Europskom prvenstvu konferencije 1, a treniranje sa seniorskom reprezentacijom zasigurno će biti od neprocjenjive važnosti za njihov razvoj.

Foto: Berislav Rožman

8.10.2018.