Ivan Šuta novi izbornik U18 reprezentacije!

Uoči U18 Europskog prvenstva konferencije 1, koje će se ove godine održati u Zagrebu, Hrvatski ragbijaški savez izabrao je i novo vodstvo naše mlade reprezentacije. Za izbornika je odabran dugogodišnji hrvatski reprezentativac i trener zagrebačke Mladosti Ivan Šuta, a dosadašnjem pomoćnom treneru Ivici Dinarini na toj će se poziciji od ove godine pridružiti i izbornik ženske reprezentacije te trener mlađih uzrasta Nade Nikola Denić.

Novi trenerski tim s pripremama za Europsko prvenstvo kreće već ovog tjedna, a kao i svake godine, treninzi će se u prvoj fazi održavati posebno u regiji Jug i posebno u regiji Sjever, nakon čega će se uži popis kandidata okupiti na zajedničkim pripremama te odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Izbornik Šuta veseli se novim izazovima te naglašava kako U18 uzrastu treba posvetiti posebnu pažnju te im pružiti najbolje moguće vodstvo kako bi danas – sutra uspješno zaigrali za seniorsku ekipu. „Radi se o razvojnom razdoblju gdje započinje uključivanje mlađih igrača u seniorski program rada te smatram da ovdje mogu napraviti jako dobar posao. Dobro se sjećam svojeg vremena u juniorskoj reprezentaciji te nekih tadašnjih propusta i nedostataka, koje ću sada s najboljom namjerom pokušati ispraviti; za ovaj prvi pripremni dio cilj mi je omogućiti igračima da se osjećaju što ugodnije i da što više nauče.“ – rekao je te nadodao -  „Iznimno sam zahvalan na pruženom povjerenju; čast mi je biti na poziciji izbornika te ću napraviti sve da opravdam dobiveni status!“. 

Osim U18 reprezentacije, odabrano je i vodstvo seniorske i U18 sedmice. Seniore će tako u lipnju na Europskom prvenstvu u Zagrebu voditi trener engleskog prvoligaša Doncastera Anthony Poša, dok će našu mladu sedmicu preuzeti Nikola Denić, uz pomoćnog trenera Ivana Šutu u obje reprezentacije. 

20.3.2018.