U18 reprezentacija ostala bez bronce, Jug nastavio dominaciju, Novi Zagreb prvak druge lige

Proteklog vikenda gledali smo brojne zanimljivosti na ragbi terenima; iza nas je završnica U18 Europskog prvenstva, dvoboj selekcija Sjevera i Juga, finale 2. lige te ženski turnir Split 7s. 

Subota je počela napeto za našu juniorsku reprezentaciju; Hrvatska je na U18 Europskom prvenstvu došla do borbe za treće mjesto no nažalost tijesno izgubila od susjedne Mađarske rezultatom 15:13. Ovim putem čestitamo Mađarskoj na bronci, a našim juniorima želimo više sreće sljedeće godine.

Istog dana u Zagrebu je sve bilo spremno za oglede selekcija Sjevera i Juga, a kao uvod u seniorsku utakmicu, na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu prvo su se susrele U16 kategorije istih protivnika. U obje utakmice slavila je ekipa Juga; U16 rezultatom 31:36, seniori 12:17, a cijeli dan prošao je u prijateljskom sportskom ozračju. 

Paralelno s velikim ragbi danom u Zagrebu, u Splitu je održan međunarodni ženski turnir Split 7s, na kojem svoju dominaciju osvajanjem turnira bez poraza nastavlja Nada, a slijede Podgorica, Gladijatorice Derventa te Zagreb Lavice.

Nedjelja nam je donijela završnicu 2. lige Prvenstva Hrvatske, gdje je u finalnoj utakmici Novi Zagreb visokim rezultatom (58:5) pobijedio prošlogodišnjeg prvaka Rijeku te osigurao svoju prvu titulu. Čestitke!

Foto: Berislav Rožman

26.4.2017.