U18 | Šibenik ponosan na svojeg kandidata za reprezentaciju

Među igračima klubova prve lige te onih iz razvijenih ragbijaških sredina s velikom tradicijom, na širem popisu kandidata za U18 reprezentaciju ove se godine našao i jedan igrač „malog“ Šibenika. Posebno nas veseli razvoj našeg sporta u novim sredinama pa smo htjeli podijeliti priču kluba koji je u nepunih šest godina postojanja, u gradu u kojemu je ragbi bio nepoznanica, stvorio konstantu u radu i dao nam već nekoliko reprezentativaca. 

Šesnaestogodišnji Jan Imamović uspješno je odradio prvi dio priprema za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, a iako je teško za očekivati da će ove godine uspjeti ući u reprezentaciju s obzirom da je ulazno godište, u klubu su zadovoljni napretkom do kojeg je došlo u ovako kratkom periodu. Okosnica ovogodišnje reprezentacije biti će igrači rođeni 1999. godine, a kako je Jan na treninzima u Sinju bio među najmlađima, cilj je bio samo da što više nauči, stekne samopouzdanje u igri s najboljim mladim igračima u državi te ostvari vrijedno iskustvo za sljedeću godinu. 

Osim u U18 kategoriji, Jan već igra i za seniorsku momčad Šibenika pa je tako proteklog vikenda nastupio na turniru 2. lige u Rijeci, nakon kojeg ga je suigrač, a ujedno i predsjednik kluba Frane Koštan posebno hvalio: „Jan jako napreduje baš od kada je počeo s U18 pripremama, cilj je bio da što više unaprijedi svoje znanje, a sada se ohrabrio i igra odlično, u Rijeci je odigrao bez greške“ – rekao je te dodao kako bi ulazak u reprezentaciju bio ogroman uspjeh za klub. Uspije li Jan ove godine, u reprezentaciji bi naslijedio svoje starije suigrače Matu Martinovića i Franu Bukića, koji su hrvatski dres nosili 2012. i 2013. godine.

Za kraj, predsjednika Koštana pitali smo o potencijalu ragbija u Šibeniku te dobili optimističan odgovor: „Unatoč radu u improviziranim uvjetima, imamo veliku volju te smo počeli provoditi i Get Into Rugby projekt po školama. Zainteresiranih ima sve više pa se nadamo da ćemo s vremenom, uz stvaranje boljih uvjeta, moći sve više raditi i s mlađim kategorijama“

Šibeniku želimo puno uspjeha te se i u budućnosti nadamo brojnim reprezentativcima iz njihovih redova!

Foto: Berislav Rožman

30.3.2017.