Europski kup nacija / Hrvatski reprezentativci u kampanji protiv nasilja nad ženama

Nasilje nad ženama potpuno je neprihvatljivo te smo ponosni što sudjelujemo u ovoj akciji i pokušavamo napraviti pozitivnu promjenu u društvu.

Nakon poraza u gostima od Češke, hrvatska ragbi reprezentacija ove će subote, s početkom u 20 sati, protiv Švicarske odigrati posljednju utakmicu Europskog kupa nacija za sezonu 2014-2016. Dok se Hrvatska nalazi na trećem mjestu naše 2A skupine, Švicarci su drugi te im je za prolaz u višu diviziju od sljedeće sezone potrebna pobjeda sa bonus bodom, tako da nas u subotu na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu očekuje jaka i dinamična utakmica. 

Hrvatski reprezentativci se nakon dva dana pauze ponovno okupljaju sutra u Zagrebu, gdje će pod vodstvom trenera Vlade Ursića i Tonćija Buzova odraditi posljednje pripreme, a između treninga naći će i vremena za posjet nekolicini osnovnih škola, u kojima će učenicima predstaviti ragbi te ih pozvati na subotnju utakmicu.

U ovom susretu naši reprezentativci će, zajedno sa gostima iz Švicarske, još jednom podržati kampanju Ženske sobe „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“ te ovim putem pokušati podići svjesnost o ovom problemu. Himnu će otpjevati Vanda Winter, a očekuju nas i brojna iznenađenja i zanimljivosti, tako da ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i podrže našu akciju. Vidimo se u subotu!

12.4.2016.