ENC / Hrvatska poražena u Češkoj

Hrvatska reprezentacija odigrala je danas u Havirovu utakmicu Europskog kupa nacija protiv vodeće momčadi skupine 2A Češke te je poražena rezultatom 26 : 5

U susretu u kojem je češki skup apsolutno dominirao nad našim, Česi su zasluženo odnijeli pobjedu, a u prilog tome nisu išli niti mokar teren i kiša koja je padala tijekom cijele utakmice. Češka je povela već u drugoj minuti susreta, odguravši naše reprezentativce skroz do linije zgoditka i kroz skup položila za 5 : 0, a potom iz pretvaranja povećala vodstvo na 7 : 0. Hrvatska u otvorenoj igri preuzima inicijativu te u nekoliko navrata preko linije ozbiljno prijeti Češkoj, međutim svaki puta malo nedostaje do realizacije. Loši vremenski uvjeti rezultarali su brojnim ispadnutim loptama na obje strane, što je dovodilo do ponovnog početka igre skupom, u kojem su fizički jači Česi prevladavali te u 27. minuti u jednom takvom naletu ponovno postigli zgoditak i poveli 14 : 0, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta treneri Ursić i Buzov napravili su neke izmjene koje su minimalno ublažile prevlast češkog skupa, ali oni i dalje dominiraju te u 54. minuti, nakon auta hrvatske reprezentacije i velike pogreške naših igrača, povisuju rezultat na 21 : 0. Deset minuta kasnije Češka još jednom polaže iza naše linije zgoditka te odlazi na visokih 26 : 0. Na samom kraju utakmice, u lijepoj akciji naše linije, Bunić polaže za smanjenje rezultata na konačnih 26 : 5. 

Hrvatska reprezentacija vraća se iz Češke sutra ujutro, a ponovno će se okupiti u srijedu u Zagrebu, kada će i započeti pripreme za subotnju utakmicu protiv Švicarske na stadionu Stjepan Spajić. 

9.4.2016.