ENC / Tonći Buzov: Češka je jaka, ali idemo po pobjedu!

 

Hrvatska reprezentacija stigla je u češki Havirov, gdje će sutra protiv jakog domaćina odigrati pretposljednju utakmicu Europskog kupa nacija za sezonu 2014 - 2016. Naša reprezentacija nalazi se na trećem mjestu skupine 2A, iza Češke i Švicarske, a u ovom ciklusu voditi će je treneri Vlado Ursić i Tonći Buzov, koji na ovoj poziciji privremeno mijenjaju izbornika Yelavicha. 

Tonći Buzov, naš dugogodišnji kapetan, nakon teške ozljede zbog koje se i oprostio od aktivnog igranja, prvi put se vraća u reprezentaciju, no ovaj put kao trener - izbornik. „Super je ponovno vidjeti momke, zadnji put smo bili skupa prije godinu dana, ali u malo drugačijoj ulozi“ - rekao je Tonći. „Češka je vrlo jaka reprezentacija, dosta igrača igra u Francuskoj i drugim dobrim ligama, ali mi kao i u svakoj utakmici u našoj skupini idemo na pobjedu te ćemo i ovog puta dati sve od sebe“ - dodao je.

 „Česi su jaki, što su i dokazali prošli tjedan protiv Izraela, imaju jak skup, a mi se nadamo da ćemo iskoristiti našu liniju te poentirati preko nje“ – pojasnio je izbornik Ursić

Hrvatska je danas odradila i posljednji trening, a sutrašnja utakmica na rasporedu je u 14 sati. Live stream moći će se pratiti na www.tvdv.cz po cijeni od 1 EUR.

Treneri su prije puta objavili i konačan popis reprezentativaca, a na njemu se nalaze sljedeći igrači: 

Toni Grle, Ante Majić (MAKARSKA), Ilija Biškić, Denis Brečić, Vinko Udovičić, Ivan Šuta, Nik Jurišić, Dario Oxenham, Tvrtko Dumančić, Marko Buljac, Saša Sekovanec, Marko Bunić (MLADOST), Krešimir Čorić, Luka Rosso, Luka Lerotić, Juraj Popović, Ivan Miljak (NADA), Željko Galić (ZAGREB), Jai Ayoub (AUSTRALIJA), Marko Grčić, Dylan Rowe, Luka Perlain i Dario Jurčević (VELIKA BRITANIJA)