11.10.2015. // Prvenstvo Hrvatske - 3.kolo

Ove subote odigrano je treće kolo Prvenstva Hrvatske, u kojem je najneizvjesnija utakmica bila ona između Mladosti i Ljubljane.

Mladostaši su dobro otvorili sezonu te u ovom susretu pokušali pomrsiti račune gostima iz Slovenije koji su neporaženi nekoliko utakmica zaredom, no već u 6. minuti Ljubljana vodi 0:5. Utakmica je izjednačena do kraja prvog poluvremena te se na odmor odlazi rezultatom 8:15, nakon čega se Ljubljana u nastavku susreta pregrupirala i dobrom obranom odbila sve napade domaćina, a nakon toga i zgoditkom Miljuša došla do pobjede 8:22.

U drugoj utakmici istog dana, vodeća Nada gostovala je u Sinju, gdje se oslabljeni domaćin bez deset igrača hrabro borio, no iznenađenja ipak nije bilo. Nada je povela već u sedmoj minuti, a do kraja poluvremena rezultat je bio 0:17. U drugom dijelu susreta, Sinj se budi te postiže 12 poena, nakon čega Splićani ponovno preuzimaju te rutinski završavaju utakmicu rezultatom 17:43.

Makarska je u svojoj prvoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici velikom razlikom pobijedila Zagreb (41:3), koji nakon lošeg otvaranja sezone, u sljedećem kolu gostuje kod jake Ljubljane. Domaćini su tako ovom visokom pobjedom dobro otvorili sezonu, što će im sigurno biti vjetar u leđa pred teško gostovanje u Splitu idući tjedan.