5.10.2015. // Prvenstvo Hrvatske

U sjeni utakmica Svjetskog prvenstva i poraza domaćina Engleza od Australije, čime su se već u grupnoj fazi oprostili od natjecanja i time šokirali cijeli svijet, odigrano je 2. kolo Prvenstva Hrvatske.

PH: RK Nada 20 : 0 HARK Mladost (Izvještaj)
Nada je u subotu dočekala Mladost koja je u prvom kolu visoko porazila Zagreb. Mladost je u Split doputovala s velikom ambicijom i željom da iskoristi poljuljanost Nade nakon poraza od Ljubljane te ostvari povijesnu pobjedu. Gosti su bolje otvorili susret, no od desete minute utakmice Nada pomalo preuzima inicijativu te do poluvremena preko Perića s dva polaganja vodi 10:0. U drugom poluvremenu vodi se izjednačena borba te obje momčadi imaju nekoliko izglednih prilika za polaganje, međutim rezultat se ne mijenja do 70. minute kada je na deset minuta isključen igrač Mladosti, što Nada koristi da bi prvo iz kaznenog udarca povećala vodstvo na 13:0 te potom polaganjem Budimira koje uspješno pretvara Rosso, postavila konačan rezultat na 20:0.

PH: RK Zagreb 18 : 14 RK Sinj (Izvještaj)
U nedjelju je na rasporedu bio susret Zagreba i Sinja. Iako je Sinj slovio za favorita susreta, Zagreb je u neizvjesnoj utakmici uspio upisati dugo očekivanu pobjedu. Domaćin je bolje otvorio susret, no Sinj prvenstveno dominacijom u skupu ubrzo preuzima kontrolu nad utakmicom, iako se rezultatski nikako ne uspijeva znatnije odvojiti. U samu završnicu susreta ulazi se vodstvom Sinja 14:11, no Zagreb u nekoliko dobrih akcija dolazi pred prostor zgoditka Sinjana te preko skupa četiri minute prije kraja susreta postiže polaganje koje uspješno pretvara Belobrajdić te dovodi Zagreb u vodstvo 18:14. Sinj u zadnje tri minute susreta pokušava napraviti sve da još jednom preokrene rezultat, ali iskusna momčad Zagreba se uspješno brani te zasluženo ostvaruje pobjedu.

Igrači su na obje utakmice poslali i poruku podrške kapetanu reprezentacije Tončiju Buzovu koji se oporavlja od teške ozljede zadobivene prošlog vikenda na utakmici svoga kluba Hillhead Jordanhill RFC u Škotskoj.