28.9.2015. // Rugby World Cup

Iza nas je još jedan uzbudljivi vikend na Svjetskom prvenstvu. Odigrano je nekoliko neizvjesnih utakmica, od kojih se najviše izdvaja susret Engleske i Walesa, gdje je Wales na samom kraju utakmice preokrenuo rezultat u svoju korist i pobijedio favoriziranog domaćina.

Još u petak Argentina je uvjerljivo pobijedila Gruziju koja se dobro držala i imala neke izglede do kraja prvog poluvremena (14-9), međutim u drugom dijelu susreta Argentina preuzima utakmicu i pobjeđuje rezultatom 54:9.

U prvoj utakmici u subotu malo nas je dijelilo od još jednog velikog iznenađenja; u nepredvidivoj utakmici favorizirana Italija velikom je mukom pobijedila Kanadu rezultatom 23:18. U drugoj utakmici istog dana, Južnoafrička Republika se nakon poraza od Japana više nije dala iznenaditi te je odličnom igrom uvjerljivo porazila Samou 46:6.

U zadnjoj subotnjoj utakmici, kao što je već spomenuto, Wales je pred 81 000 gledatelja pobijedio Englesku rezultatom 25:28. Engleska je bila bolja veći dio susreta te na poluvrijeme otišla s prednošću 16:9 te je već do 52. minute nastavka vodila 22:12. Nakon toga Englezi staju, a Wales polako počinje smanjivati njihovu prednost, da bi u 72. minuti izjednačili na 25:25 te potom iz kaznenog udarca poveli 25:28, što je bio i konačan rezultat. Englezi su još u zadnjoj minuti imali priliku izjednačiti iz kaznenog udarca, međutim umjesto pucanja na gol, odlučuju se ispucavanjem približiti liniji zgoditka i polaganjem ostvariti pobjedu, što im ne polazi za rukom i vodi ih u poraz. Za igrača utakmice proglašen je Velšanin Dan Biggar, koji je sa ukupno 23 poena odveo Wales do pobjede.

Zanimljivo je spomenuti kako je ovo prvenstvo po brojnim pokazateljima najbolje do sada, a već u prvih deset dana pred gotovo milijun gledatelja je postignuto 987 poena i 110 polaganja.