Polufinale Kupa donosi novi derbi Mladosti i Nade!

Tek dva tjedna nakon zadnjeg međusobnog susreta, posljednja ovogodišnja utakmica prije zimske pauze donosi nam još jedan veliki derbi Mladosti i Nade. Iza nas je najnapetije Prvenstvo Hrvatske posljednjih godina, čiji ćemo konačni rasplet vidjeti nakon finala u travnju, a za efektan kraj prvog dijela sezone pobrinuo se ždrijeb Kupa Hrvatske; finalisti Prvenstva u Kupu se susreću već u polufinalu te će samo jedan od velikana vidjeti završnicu. 

Ova sezona donijela nam je brojna iznenađenja i uzbuđenja; Mladost je prvi put nakon daleke 1958. pobijedila Nadu na njihovom terenu u Splitu te nakon toga još jednom šokirala „vječne prvake“ u Zagrebu. – „Imamo dva poraza, no u obje smo utakmice zapravo pobijedili sami sebe. Mladost je u psihološkoj prednosti te ima prednost domaćeg terena, ali isto tako, oni dosta ovise i o predstavi svojeg najboljeg igrača Nika Jurišića. Mi smo pak maksimalno motivirani i sve osim pobjede biti će moj trenerski neuspjeh.“ – rekao je trener Nade Ivan Rešetar. – „Radi se o utakmici koja je biti ili ne biti za oba kluba, a ovako jaka konkurencija svakako je dobra za hrvatski ragbi.“ – dodao je.  

U protivničkom taboru odlično raspoloženje; dvije pobjede u nizu malo tko pamti, a navijači zagrebačkog kluba uvjereni su kako će Mladostaši upravo ove godine podići oba pehara. – „Priča se da imamo prednost jer smo pobijedili zadnja dva puta, no ne smijemo gledati iza sebe; naše prednosti su domaći teren i disciplina koju smo unijeli u momčad. Svi znamo tko je Nada, a ekipu koja je osvojila nebrojeno puno trofeja sigurno ne možemo pobijediti bez truda, rada i znoja.“ – rekao je trener Mladosti Ivan Šuta„Jako smo samouvjereni i uz svo dužno poštovanje prema velikom protivniku, mi smo u prilici pisati povijest te zbog toga u subotu dajemo sve od sebe za pobjedu. Sretno svima!“ – zaključio je Šuta.

Utakmica će se odigrati na igralištu na Savi u subotu u 14 sati, a pobjednik polufinalnog derbija finale će igrati u travnju, s pobjednikom susreta Makarske i Sinja. 

Foto: Berislav Rožman

14.12.2017.