Odluka o finalistima Prvenstva Hrvatske pada u zadnjem kolu!

Jedno od najnapetijih Prvenstava Hrvatske posljednjih godina došlo je do same završnice; branitelj naslova, RK Nada, osigurao je svoje mjesto u proljetnom finalu, dok će nam drugi finalist biti poznat tek u subotu, nakon posljednjeg odigranog kola. 

Sve oči sada su uprte u Sinj, gdje će se u 14 sati susresti istoimeni domaćin i zagrebačka Mladost. Sinju je za finale potrebna pobjeda s bonus bodom, bez bonus boda Mladosti, dok ćemo u slučaju pobjede gostiju nakon dugo vremena vidjeti i promjenu na vrhu tablice; Mladostaši bi u tom slučaju zasjeli na prvo mjesto ljestvice te si osigurali finale na domaćem terenu.

Momčad Sinja najpozitivnije je iznenađenje posljednjih godina te je jedina u ovogodišnjem natjecanju uspjela srušiti Mladost; u Zagrebu su nakon odlične predstave slavili rezultatom 12:20. Najbolji pojedinci te utakmice, Pavlović i Kovačić, u subotu neće biti u sastavu, no kapetan Marko Grčić i dalje je optimističan: „Atmosfera je odlična unatoč brojnim izostancima; bez obzira na naš sastav, u Sinju nitko nije favotit i nitko ne može odnijeti bodove bez velike borbe. Apsolutno smo motivirani da pokušamo izboriti i finale Prvenstva i finale Kupa Hrvatske te da tako na najljepši mogući način obilježimo 2018. godinu, kada slavimo 40. rođendan kluba.“ – rekao je Marko te nadodao kako ih očekuje iznimno teška i napeta utakmica, u kojoj njihovi gosti žele osigurati pobjedu i startnu jedinicu za finale prvenstva: „Iako Mladostaši dolaze u punom sastavu i idu na sve ili ništa, mi smo i dalje jedina momčad koja im je nanijela poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva!“

Mladost je, s druge strane, nošena novom pobjedom nad velikom Nadom u prošlom kolu, motiviranija nego ikada te sada nestrpljivo čeka svoju priliku za dugoočekivani naslov hrvatskog prvaka. – „U pitanju je utakmica koja piše povijest našeg kluba. Imamo veliko poštovanje prema Sinju kao jedinoj momčadi koja nas je porazila, ali ista greška nam se ne može ponoviti dva puta. Spremni smo na sve i u Zagreb se ne vraćamo bez pobjede!“ – rekao je trener Mladosti Ivan Šuta.

Nada je s utakmicom više ovog vikenda slobodna, dok će u drugom susretu kola, također u 14 sati, posljednje plasirani Zagreb u proširenom prvenstvu ugostiti prvaka Slovenije, jaku momčad Ljubljane.

Foto: Berislav Rožman

7.12.2017.